Pagina's

maandag 21 september 2020

2020 week 39 #herfst

Maandag 21/9: fietsen (mtb weg)
Avondrondje van 55 km in 31,2 km/u. Ging lekker. Kon goed doortrappen. Het was een heerlijke abond: lekker zonnig en nauwelijks wind. Op de terugweg moesten wel de lampen aan: we gaan weer richting wintettijd. Morgen start de herfst in ieder geval.

Dinsdag 22/9: fietsen (racefiets)
Aparte situatie. Kane ligt op bed. Hij heeft koorts. Daarom mag ik in deze Coronatijd niet naar school. Groep 7a van De Anjelier werkt nu thuis en ik volg de leerlingen thuis op afstand. En dat terwijl ik gewoon fit ben. Tussen het thuiswerken en met Kane naar Amsterdam voor een Corona test in, kon ik er mooi even tussenuit piepen voor een zonnig rondje op de racefiets: 60 km in 32,5 km/u.

Woensdag 23/9: fietsen (racefiets)
Vrije dag. Vanaf vandaag is het voorlopig de regen dat het weerbeeld zal domineren. Maar nog niet deze ochtend. Fietsen dus maar. Ik zag op Buienradar dat het tot 12.00u droog zou blijven. Dan zou ik best nog wel even een lekker rondje kunnen rijden. Had wat volle benen, na 3 dagen flink doorstampen, dus was 90 km in 31,1 km/u helemaal zo gek nog niet. De teller in 2020 staat nu op 10.214 km (waarvan 9.228 km in de afgelopen 6 maanden). Een nieuw record, nu al. In 2018 reed ik 10.176 km. 

Donderdag 24/9: fietsen (Tacx)
Net als dinsdag was het vandaag thuiswerken. In m'n lunchpauze lekker in de garage op de Tacx gefietst: toch weer 32 km op de teller na een uurtje. Daarna kregen we het goede nieuws dat Kane niet besmet is met het Coronavirus. Hij heeft nog steeds koorts, maar gelukkig betreft het nu een 'gewone' griep. 

Vrijdag 25/9: souplesseloopje
Vandaag kon ik gewoon weer naar school, na de testuitslag van Kane gisteren. Kane is nog steeds ziek, die zal morgen waarschijnlijk niet kunnen voetballen. Jammer, maar beter worden is nu even belangrijker. En ik? Nou ... een avondje rust. Nothing more, nothing less. Lekker lezen. Om 20.30u werd ik toch wat onrustig. Niets doen? Neh ... mooie gelegenheid om weerveens een souplesseloopje te proberen: 8*200 (p=200w/dr). En? Nou ... probleemloos. Nergens last van gehad. Niet op de tijd gelet. Gewoon even buiten geweest. Blij mee! Thuis zag ik dat de 200tjes gem in 1 minuut gingen. Voor wat het waard is. 

Zaterdag 25/9: fietsen (mtb weg)
Vanmorgen bij het opstaan ook zonder klachten. Geen reacties: achillespezen niet en heup niet. Wwl zo prettig. Dus stapte ik vrolijk op de mtb voor een rondje van 62 km in 29,6 km/u. Was even lekker op een dag dat het zou regenen. Geen spatje gezien. Sterker nog, het was vrij zonnig. En omdat het met de wind ook meeviel, was het een prachtige dag om te fietsen.

Zondag 25/9: fietsen (racefiets)
Nr 9. Gefietst op de racefiets met Eric en Marco. De bedoeling was een retourtje Berenkuil. Dat werkt het ook wel, maar terug met een extra stuk. Eric noemde de rit al Berenkuil XXL. Via Wijk aan Zee reden we heen door de duinen. Vanaf de Berenkuil staken we door richting Ursem om vanaf daar naar huis te gaan. Introvertheid een onverwachte 100 km in 32,5 km/u. Heen hadden we de wind tegen. terug dus mee waardoor het gemakkelijk beslissen was om een extra stukje eraan vast te plakken. Lekker en goed  gereden.
En mede dankzij het stukje rennen vrijdag, heb ik sinds 12 weken weer eens een week metvelke dag sporten achter de rug. Die lijn hoop ik vanaf nu weer voort te kunnen zetten. Want toen ik op vrijdag 12 juni een rustdag nam, na 171 dagen sporten achter elkaar, kwam dat doordat ik me niet fit genoeg voelde om te fietsen. Als ik toen geen hardloopblessure had, had ik die dag wél kunnen rennen. Dat vond ik toen echt wel jammer. Ach, wie weet breek ik dit aantal van 171x nog wel eens. Leuke, mooie uitdaging weer! Vandaag was nr.9, haha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten