Pagina's

maandag 7 september 2020

2020 week 37 #Coronatest

maandag 7/9: rustdag
Na 2 topritten, vandaag fietsrust. Ook omdat het een drukke week op school is met vandaag, morgen en donderdag oudergesprekken.

dinsdag 8/9 fietsen (mtb weg)
Ik fiets tussen de 10 en 20 uur in de week. Daarmee verbruik ik dus aardig wat brandstof. Ik (vr)eet me daarom 'gek'. Hieronder een plaatje van mijn lunch voor vandaag: 8 broodjes, een appel en een banaan. M'n bak met dadels staan er niet eens op, haha. Dan heb ik al een flink bord havermoutpap op, met blauwe bessen. 's Avonds eet ik ook goed en meestal dien ik nog als 'Kliko' ook, door de restanten uit de pan (en/of van het bord van Kane) op te eten. Na 20.00u niet meer eten is geen optie voor mij: een bak vla/kwark en 3 Wasa crackers met kaas (of een bak ongezouten noten) is eerder gewoonte dan uitzondering. En ik blijf maar 60 kg. Deze avond stapte de 'kliko' pas om 19.15u op de fiets. Even uitwaaien: 42 km in 26,8 km/u. "Short 'n' easy" op de MTB. Zonder heel veel energie was het even goed lekker om buiten te zijn.

woensdag 9/9: fietsen (racefiets)
Net als gisteren ging het fietsen vandaag voor geen meter. Geen energie, geen lucht ook. Vooral dat laatste vond ik vervelend. En dus kortte ik mijn rondje al gauw in en reed relaxt naar huis: 42 km in 29 km/u.

donderdag 10/9: rustdag
Nadat ik gisteren thuis was gekomen, werd ik steeds minder fit. Oa geen lucht maakten dat ik me afmeldde voor school vandaag. Het coronaprotocol gaf aan bij welke klachten ik thuis moest blijven, vandaar. Ook moest ik me zo snel mogelijk laten testen. Een afspraak maken bleek nog niet zo eenvoudig te zijn. Ik kon vandaag terecht in Den Helder om 13.45 uur. 's Morgens thuisonderwijs verzorgd en om 12.15 uur stapte ik in de auto voor een rit van ruim een uur. De test duurde nog geen vijf minuten. En daarna kon ik weer dik een uur in de auto naar huis rijden. Wat een prachtige tijdsbesteding, hahaha. En een maffe situatie zo. Ik zou me bij de klachten die ik nu heb normaliter nooit hebben afgemeld op school. Maar goed, het zij zo. En ... o ja ... er werd vandaag niet gesport. 

vrijdag 11/9: rustdag
Wel een ervaring gisteren. In Den Helder reed ik een Corona teststraat in. Met allemaal mensen in ruimtepakken als het ware. Het kostte me vooraf moeite om een afspraak te kunnen maken. Dat suggereerde alsof veel mensen de test nodig hadden. In Den Helder bleek er slechts één auto voor me te staan in de rij. Mijn conclusie was dat er niet heel veel mensen de test nodig hadden, maar dat er heel weinig test capaciteit is. Dat was ook wel het geluid in de media, maar nu heb ik het aan den lijve ondervonden.
Hoe is het nu? Nou, ik lig wat grieperig op bed. Hoe dan ook een virus, liever geen corona. Ik wacht met spanning op de uitslag.
Om 15.30u kwam de uitslag binnen. Het voelde alsof je belde of je wel of niet geslaagd zou zijn voor je middelbare school. Beetje dat idee. De uitslag was gelukkig negatief. en dat was een positief bericht voor mij, omdat het betekende dat ik niet besmet was. Blijft over een heel gewoon doodnormaal ouderwets griepje. Johan blij! 's Middags legger naar de Tour de France gekeken en 's avonds gelezen. En vroeg naar bed. Morgenavond óók vroeg naar bed: als het even meezit kan ik dan op zondag weer met de Beverkikers fietsen.

zaterdag 12/9: fietsen (mtb weg)
Vanmorgen voelde ik me nog steefs niet fit. Morgenochtend ga ik daarom ook niet met de Beverbikers op pad. Gelukkig voelde ik me vanmiddag opknappen. Na het avondeten heb ik toch eventjes een kort en rustig rondje op de mountainbike gereden: 36 km in 26 km/u. Frisse buitenlucht deed me echt even goed. Johan weer blij!

zondag 13/9: fietsen (mtb weg)
Vandaag was ik weer een stuk fitter. overdag lekker rustig aan gedaan en 's avonds na het eten toch mij weer even op de MTB gesprongen. Lekker 40 kilometer door de duinen gereden. En dat ging weer prima: 29,3 km/u. Het was een heerlijke nazomer avond 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten