Pagina's

maandag 12 oktober 2020

2020 week 42 #bijna500km

Maandag 12/10: fietsen (mtb offroad)
Nr 24. Herfstvakantie. Dat betekent dat ik niet per se 's avonds hoef te sporten: ik heb de hele dag de tijd. Vandaag werd het in de ochtend een rondje in de duinen (terwijl José ging wandelen met de honden) en daarna rommelen in de voortuin. Heerlijk 50 km gereden (waarvan 33 offroad), in 23,2 km/u. De paden lagen er perfect bij. En wat een paddenstoelen weer. Voornamelijk bruine: de rode hieronder was zeldzaam. Ik miste alleen die kabouter erop, haha.
Dinsdag 13/10: fietsen (mtb offroad)
Nr 25. De Corona-regels worden verder aangescherpt: buiten mag je niet meer samen zijn met méér dan 4 mensen. Dat betekent géén groepsritten van meer dan 4 man voor de Beverbikers. De afgelopen tijd kwam dat al heel weinig voor, dus zoveel verandert er op dat vlak niet. Vandaag met Co op pad. Weer offroad: 56 km gereden (waarvan 40 offroad), in 22,7 km/u. De paden lagen er door de motregen ook weer prima bij. De weg was slecht: veel opspattend water. Dat maakt het offroad fietsen zo prettig! En nu, net als gisteren, aan de klus. Gisteren in de voortuin, vandaag in de keuken: muurtjes witten.

Woensdag 14/10: fietsen (racefiets)
Nr 26. Vanmorgen met Co op de racefiets fietsen. Retourtje Purmerend: 72 km in 30,1 km/u. Er stond weinig wind. Gelukkig maar, want ik reed niet super fris. Meer dan gebruikelijk naast elkaar ipv achter elkaar gefietst. Ook weleens leuk, haha.

Donderdag 15/10: fietsen (racefiets)
Nr 27. Vanmorgen had ik geen zin om te fietsen. Met José en de honden lekker relaxt gewandeld in Wijk aan Zee. Had wat last van m'n linkerflank. Weet ook wel waar dat door kwam. Had gisteravond tijens partijtje van het team van Kane meegedaan. Niet zo handig. Maar ja ... 's Middags had ik wel weer zin om te fietsen. Zin in een easy stukje op de racer door de duinen. En dus werd het een retourtje Berenkuil: heen en terug door de duinen. Zoveel mogelijk beschut: 69 km in 29,4 km/u. Was heerlijk.

Vrijdag 16/10: fietsen (mtb offroad)
Nr 28. Jarig: 46 jaar geworden. Op onderstaande foto kleine Johan met moeder. Mooie en warme herinneringen aan vroeger. Bosrondje met Marco, Marcel en Sjoerd: 3e x offroad deze week. Om 8.30u afgesproken bij de Patatoloog. Het werd een heerlijk en gezellig rondje: een echte "social ride". Het weer werd steeds mooier: we eindigden met een lekker herfstzonnetje. Thuis was het koken en bakken: 3 hartige taarten en 2 soepen. Voor vandaag en morgen. M'n verjaardag kan ik niet vieren (één van de Corona-maatregelen is: niet meer dan 3 volwassenen op visite), en dus kwamen de Knollies vanavond eten. Morgen Piet en m'n moeder. Volgende week Josés ouders en de week erop Josés broers. Meteen ook allemaal voor Robins verjaardag, die 27 oktober jarig is.

Zaterdag 17/10: fietsen (racefiets)
Nr 29. Ehhh ... uitslapen en daarna ... fietsen. Door de lazy ochtend, werd het geen offroad rondje. Dat mag immers maar tot 10.30u. Het weer was wat druilerig, maar overwegend droog. Banden oppompen en gaan. Het wegdek was vies en nat. Vooral op de Zeedijk, daar heeft kennelijk een tractor met een volle lading gereden want de weg lag vol met stukjes mest. En dat was door de motregen nog nat geworden ook. Gatver, zo goor. Alles zat onder: mijn fiets en mijn kleren. Verder was het een prachtige rit. Doordat er nauwelijks wind was werd het uiteindelijk een lange rondje dan ik had bedacht: 100km in 30,5 km/u.
Zondag 18/10: fietsen (racefiets), souplesseloopje
Nr 30. 's Morgens ...  tja ...  fietsen maar. Met Harold en Marco. Retourtje Berenkuil. Net als gisteren was de weg nat en vies. En dus onze fietsen en kleren ook. Toch was het wel weer een lekker ritje, hoor: 77 km in 29,8 km/u. Daarmee deze week op 480 km uitgekomen. Niet verwacht. Zo heb ik de herfstvakantie goed fietsend besteed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten