Pagina's

maandag 21 december 2020

2020 week 52 #ameland

Maandag 21/12: rustdag
Zaterdag overheerste toch wel de teleurstelling van de hoeveelheid last dat ik had van m'n linker bovenbeen / lies. Uithuilen en opnieuw beginnen. Ook deze week zie ik wat hardlopen betreft dan maar (weer) als een week '0'. Dat betekent dat ik er vanuit ga dat ik wat rennen betreft niet veel aankan. Hooguit wat korte (minuten)loopjes van een kwartiertje ofzo. Het goede nieuws is dat dat dan wel op Ameland gebeurt. Lekker een weekje weg met de Knollies! Naast wandel- en hardloopschoenen heb ik ook fietsschoenen mee. O ja, en een fiets, haha. Msar vandaag nog niets van dat alles. Nadat we om 16.00u geïnstalleerd waren, hebben we gewandeld met de honden. Onderweg begon het te regenen: we kwamen als verzopen katjes terug. Inmiddels was het ook al donker geworden. En op Ameland is donker echt DONKER! Wel was het leuk om nog een avondwandeling te doen. Lampies mee!

Dinsdag 22/12: fietsen (mtb weg& offroad)
Vanmorgen liepen we met z'n allen al lekker buiten. We zitten aan de rand van de duinen en lopen dan zo door naar het strand. Dat deden we dus ook.
's Middags met Co "De Ronde van Ameland" gereden. Het was met 10 graden aangenaam, wel stond er een aanwezig windje: W5. Lekker gevarieerde ondergrond: gravel, schelpen, asfalt, zand en modder. Na afloop de fiets goed schoongemaakt.

Woensdag 23/12: duurloopje (+ wandelpauzes)
Vanmorgen liepen we om 9.30u weer gezellig met z'n allen buiten. In de regen, dat dan weer wel. 
Daarna in het eigen huisje aan de koffie. Lekker lunchen en boodschappen doen. Voor de Kerstdagen zijn we klaar. Dat scheelt weer. Morgenavond met z'n allen een cadeauspel spelen, eerste kerstdag gourmetten met z'n allen en tweede kerstdag eten met de eigen gezinnen.
Vandaag, einde middag, nog even geprobeerd te rennen. Rina en Robin gingen mee. Over het duin, strand en grind in de stromende regen: 4 km. Het was 7 graden en de wind was O5 (hadden we op het strand lekker in de rug). Nog steeds te veel last van "links". Nieuwe strategie toegepast. Rustig rennen en op gevoel af en toe een stukje gewandeld. Lijkt me voorlopig een prima manier om af en toe even een stukje te rennen.

Donderdag 24/12: fietsen (mtb weg)
Eindelijk was het bij het wakker worden droog. Deze ochtend wilden we gaan wandelen aan de andere kant van het eiland:het Oerd. De Knollies gingen niet mee. We gingen iets na 9.30u weg en kwamen even voor 13.00u terug. Het was (2x) een half uurtje rijden met de auto, dus ruim 2 uur gelopen. Leuk! Aan het einde van de middag gingen Co en ik nog even een rondje fietsen: 37 km door wind, regen en hagel (bij 7 graden), haha. Toch wel weer even leuk, hoor!

Vrijdag 25/12: duurloopje (- wandelen)
Een mooie dag met zon en wind.  Om 9.00u zaten we aan het kerstontbijt. Een uurtje later liepen we door de duinen en over het strand. Daarna lekker even lunchen. En om 13.30u gingen we een stukje rennen. Ik zou met Marco gaan en toen wilden alle kinderen mee: Jort, Lars Kane en Robin. Zo gaaf. Lekker door de duinen en over het strand terug: iets meer dan 4,5 km. Ik hoefde niet te wandelen onderweg, wel zo prettig. De dag gezellig gourmettend afgesloten. Allemaal in trainingspak: heerlijke "foute" Kerst!
Zaterdag 26/12: fietsen (mtb offroad)
Tuurlijk liepen we vanmorgen met z'n allen buiten met de honden. Gezellig, hoor. Wel had ik wat last van "links" en raakte ik tijdens het lopen steeds vaker achterop. Mijn vakantie bijnaam is deze week "opa". 
's Middags gingen Marco en ik nog een keer fietsen op Ameland. Morgen hebben we weliswaar nog een hele dag, is er voor die hele dag ook regen voorspeld. Vandaag wilde we een offroad rondje rijden. En dat was verrassend leuk. Veel kronkel plaatjes door de duinen. Het was een rondje met vallen, regen, wind (ZW6), vallen, lek en vallen. Haha. Slechts 20 km gereden. Dat was echt wel voldoende. 's Avond nam de wind toe tot ZW8 en de storm gierde om het huis.

Zondag 27/12: duurloopje
Laatste dag Ameland, morgen gaan we naar huis. Vanmorgen was de storm die gisteravond was begonnen, nog steeds aan het razen: ZW8. Omdat het niet regende, zijn we toch naar buiten gegaan met de honden. Door de duinen naar het strand. Was wel een gaaf gezicht: het zand dat over het strand waaide en de flinke golven.
Toen 's middags de wind wat was afgenomen, ging ik met Robin nog één keer door de duinen rennen. Over prachtige paadjes: duintje op en duintje af. Met niet heel veel last tot 6 km gekomen. Rustig tempo, zonder wandelen. Wandelen deden we daarna weer, met z'n allen. Het laatste rondje. De wind was gaan liggen en het regende nauwelijks meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten