Pagina's

maandag 7 december 2020

2020 week 50 #griepweek

Sport als middel en niet als doel. Afgelopen donderdag schreef ik dat ik soms bij twijfel onrustig ben. "Ga ik wel of niet wat doen?" Dan wil ik bijvoorbeeld perse even rennen of fietsen, om een reeks van dagelijks sporten niet te willen doorbreken. Altijd koppel ik doelen aan sporten. streefde naar elke dag willen rennen of fietsen. Zelfs in week-17, toen ik schreef over doelloos sporten, gaf ik aan de streven naar elke dag een stukje te rennen of te fietsen. Zodat doelloos niet doelloos zou zijn. Nu wil ik een stapje verder gaan. Omdat ik toch wel weet dat ik graag ga sporten, zou ik me er niet druk om hoeven te maken als ik eens niet ga. Niet meer zo twijfelen. Zodat het onrustige weggaat. Pas dan kan ik echt lekker genieten van het buiten zijn. Zoals ik in week 17 aangaf het graag te willen. Geen druk, geen resultaten, niet per se willen presteren, maar plezier hebben. Dus niet per se 1000 km in december willen fietsen (omdat 1000 zo'n mooi afgerond getal is). Want 1000 km in december willen fietsen, betekent dat ik deze week toch wel minstens 200 km 'moet' fietsen. Eigenlijk levert dat meteen druk op, waardoor ik er energie aan verspil. Op voorhand al. Ik kan namelijk vooraf al balen van het feit dat ik morgen misschien niet ga fietsen. Haha. En dat maakt me onrustig. Terwijl het sporten juist een middel is om 'even op te frissen, m'n koppie leeg te maken'.

Maandag 7/12: rustdag
Vandaag ben ik thuis: niet fit. Vooral duizelig en benauwd. En totaal geen energie. Gelukkig geen koorts. Het begon met verkouden zijn. Vanmiddag door de Corona-teststraat gegaan. Net als in week-37. Nu wachten op de uitslag. Morgen in ieder geval niet naar school.

Dinsdag 8/12: rustdag
Ook vandaag thuis. De testuitslag is inmiddels binnen: géén Corona (wel zo prettig ook voor m'n omgeving). Een gewoon griepje dus.

Woensdag 9/12: rustdag
Derde dag thuis. En gelukkig knapte ik vandaag op. Morgen weer lekker naar school. 's Middags stukje met José en de honden gewandeld. Eindelijk weer even buiten geweest. Na afloop was ik wel wat moe, hoor. Maar dat is niet zo gek, natuurlijk. Ik was allang blij.

Donderdag 10/12: rustdag
Vanmorgen naar school gegaan, maar om 12.00u ging ik alweer naar huis. Toch nog niet fit genoeg. Terug naar bed, haha.

Vrijdag 11/12: rustdag
Vandaag weer naar school en nu ging het wel goed.

Zaterdag 12/12: rustdag
Rustdag nummer 6 deze week. Nog niet fit genoeg om actief te doen. Erg? Nee, hoor. Moest aan de volgende uitspraak van Eckart Tolle denken: "anything you accept fully will take you into peace." 

Zondag 13/12: duurloopje
Met Robin en Kane had ik afgesproken om naar het strand te gaan. Even rennen: naar de pier en weer terug. Ik was benieuwd of ik fit genoeg was en of m'n benen een beetje mee wilden werken. José was al vroeg met Rina en de naar het strand en wij zouden weggaan als zij terug waren. Dan hadden we de auto. Onderstaande foto maakte José en dat beloofde wel wat plezier op het strand. En zo was het ook. We renden rustig naar de pier: 2,3 km. Daar even uitgeblazen en toen, op mijn teken, terug. Hoezo op mijn teken? Nou, om er een wedstrijd van te maken. Wie het eerste bij de boei was vanwaar we waren gestart. Robin besloot om liever in haar eigen tempo te rennen. Kane bleef bij mij. Ik zei tegen hem: "Als je bij me blijft, win je. Want ik kan geen eindsprint inzetten." Met nog een halve kilometer te gaan, kon hij niet meer. Toch bleef hij bij me. En, ja hoor, hij sprintte naar de boei en kwam als eerste aan. Robin zat trouwens heel dicht achter ons. In totaal 4,6 km in 5'10"/km. Heen (met wind wat tegen) ging in 5'30'/km en terug (met de wind wat meer mee) in 4'50"/km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten