Pagina's

zondag 26 maart 2017

2017 week 12: Circuitrun

vooraf
Ik heb een zeer goed gevoel overgehouden over het weekend Nijmegen. Uiteraard over de Stevensloop en mijn vorm tijdens die loop, maar zeker ook over de gezelligheid binnen onze groep! En dat gevoel neem je natuurlijk mee de nieuwe week in. Wel wat lichte spierpijn: kuiten en linker hamstring. Deze week rekening mee houden tijdens de trainingen. Zondag wacht er een nieuwe wedstrijd: de Zandvoort Circuitrun. We doen mee met de businessrun, met het bedrijf van Bazz.

dinsdag: 5*1000m (p=400m)
Zo, die halve marathon van afgelopen zat nog flink in m'n benen, zeg. Ik liep de 1000-tjes met Bazz, Frank en Ralph, maar moest ze elke keer laten gaan. Waar de mannen de 1000-tjes in 3'55" liepen, kwam ik niet verder dan 4'05". Jacco was er ook, maar hij liet de training schieten, doordat hij toch weer last van de kuit had gekregen.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1632926569

donderdag: 6*200m @37”, 6*400m @77” (p=200m) (sp=400m)
Ik hoopte dat het na de rustdag van gisteren weer iets gemakkelijker dan dinsdag zou gaan. En dat was ook het geval. De benen waren nog steeds niet super: zeker de beide hamstrings voelden nog niet helemaal hersteld van de aanslag van afgelopen zondag. Maar ik kon de van te voren bepaalde tempo's weer aan. De 200-tjes mochten in 37 à 38 seconden en de 400-tjes mochten we in iets onder de 80 seconden lopen. Frank, Rowdy, Dave en ik konden lekker met elkaar optrekken. Naar zondag toe mogen de hamstrings wat meer herstellen, maar verder was ik vanavond tevreden.
https://connect.garmin.com/modern/activity/1636248307

zondag: Circuitrun
Het was een mooie dag om eens een stukje te gaan rennen in Zandvoort: Met Bazz, Robert, Martin en Frank. Op vrijdag en zaterdag had ik bewust niet gelopen, om zo fris mogelijk aan de start te komen. Vooral voor de hamstrings leek me dit niet onverstandig.
Robert, Frank, Martin, Johan, Bazz
Ik ontmoette Frank en Martin in de trein en de anderen in Zandvoort. We liepen voor het bedrijf Stox, maar besloten toch om in eigen tempo te gaan lopen. Het begin was lekker. Over het circuit (leuke ervaring!) liep ik steeds iets onder de 3'45"/km. Kilometer 5 leidde ons naar het strand. Ook deze km ging prima. Op het strand hadden we wind in de rug en was het zand lekker hard. En dus dacht ik 3 vlotte kilometers tegemoet te gaan. Maar door alle hobbels in het zand, begon ik de hamstrings te voelen en besloot om min of meer wat op de rem te trappen. Ik liep 3 kilometers boven de 4'00"/km. Vlak voordat we het strand afgingen, werd ik ingehaald door Frank. Nog 4 kilometers te gaan, maar ik kon niet meer aanhaken.
Bijzonder dat ik vorige week gedurende de laatste kilometers al die kleine pijntjes niet heb gevoeld: ik zat in een mooie flow. Vandaag was het omgekeerde aan de hand. Vanaf het moment dat ik op het strand had besloten rekening met m'n benen te houden, werd het mentaal een dingetje. Het was alsof ik de handdoek in de ring had gegooid. Er was geen "laatje" meer om wat energie en kracht uit te halen. En toen ik toch probeerde om met Frank mee te gaan, werkte dit alleen maar averechts. Ik had niet de kracht, niet de energie, niet de benen en niet het "koppie" om dit op te kunnen brengen. En dus gaf ik er aan toe. En dat werkte nog het beste, haha!
Heel langzaam liep Frank bij me weg, maar ik bleef 'm in het oog houden. Daardoor wist ik de schade redelijk beperkt te houden en finishte ik na 12 km in 46'53". Een halve minuut na Frank. Toen Martin, Robert en Bazz ook binnen waren, liepen we terug naar de "Stox-ruimte". Leuk detail was dat team Stox als eerste was geëindigd, met Frank als nummer 1!
En ik? Ontevreden? Nou ... nee. Eigenlijk dik tevreden met het feit dat ik naar m'n benen heb geluisterd. En met de mannen heb ik een leuke dag gehad! Missie geslaagd!
https://connect.garmin.com/modern/activity/1641319167

weekoverzicht
Weinig kilometers, een leuke Circuitrun en de komende weken even géén wedstrijden. Goed herstellen en het loopritme van 4 à 5x rennen per week oppikken. En dat laatste lijkt met het ingaan van de zomertijd niet zo'n groot probleem!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten