Pagina's

maandag 17 februari 2020

2020 week 08 #herstel

vooraf
In afgelopen week brak ik m'n #dailybikeorrunactivity-reeks-record. De teller staat inmiddels op 55 dagen achter elkaar sporten. Deze week is het vakantie: dat betekent tijd zat om lekker te kunnen sporten. Zin hoef ik na gisteren natuurlijk niet te maken, haha! Wel zal ik rekening met spierpijn moeten houden: goed herstellen dus. Wel op een actieve manier: alles mag wat minder intensief, zeg maar.

maandag 17/2: fietsen (mtb weg)
Vanmorgen om 8.30u liep ik met José en de honden op het strand. En ja, zoals ik al vermoedde, toch wel met spierpijn. Uiteraard ben ik nog wat aan het nagenieten van gisteren. Hierboven een mooie foto. Links van de loper in het rode shirt Gijs. Rechts achter de 'rode loper' ben ik met grijs shirt nog net een klein beetje zichtbaar. De koplopers liepen hier nog een stuk voor. Gijs en ik waren bezig om onze slechte start wat goed te maken, zigzaggend tussen de andere lopers door.
Heb ik vandaag , naast het wandelen, nog wat actiefs gedaan? Ja, toch wel. Sportbeurt nr.56 bestond uit even hééél rustig wat 'lostrappen' op de mtb: 30 km in 24,5 km/u. Goed voor de bloedsomloop, zal ik maar zeggen. Loslopen na gisteren zat er vandaag niet in. Dat vind ik sowieso nooit prettig na een wedstrijd. En op de fiets met toch wat zon en met een klein verzetje was geen straf!

dinsdag 18/2: baantraining
Nr 57. Nog steeds niet helemaal hersteld van afgelopen zondag. Wat stramme en volle benen (vooral de bovenbenen) en niet geheel fit. Toch naar de baan gegaan. Daar met Ralph en Gijs de training afgewerkt. Ook zij met de Wijckloop in de benen. We deden een piramidevorm: 800-1000-1200-1000-800 (p200). Niet snel gelopen, wel even lekker. Tijden: 3.17, 4.02, 4.42, 3.53, 3.04. Het voelde aan als actief herstellen, zoals ik de laatste tijd de 200-tjes aanpak. Ook Dave was vanavond van de partij. Na de 30 km van afgelopen zondag, liep hij vandaag soepeltjes 3*3k. Kennelijk had hij de Wijckloop wat beter verteerd.

woensdag 19/2: lange(re) duurloop
Nr 58. Langere offroad duurloop met Jacco. Deels over het parcours van de Wijckloop, in tegengestelde richting. Zondag in wedstrijdvorm, nu een easy run. En dat ging moeizaam zat: ik vond het zwaarder dan zondag, haha. We waren 18 km van plan, maar hielden het bij 15 km (in 5'21"/km). M'n benen wilden gewoon niet meer en daar hebben we aan toegegeven. Ook Jacco vond het wel best, na een week met 92 km! Wel was het een leuk en gezellig rondje. Lekker wat bij kunnen kletsen.

donderdag 20/2: fietsen (Tacx)
Nr 59. Geen baantraining, omdat we vanavond gezellig uit eten gaan. Komt me eigenlijk wel goed uit, in het kader van herstellen. Ik twijfelde tussen fietsen en een easy souplesseloopje. Een 15*200 (p=200 w/dr) lijkt de laatste tijd heel geschikt, maar even helemaal niet rennen is nu wellicht een nog beter plan. Fietsen dus. Gewoon even een uurtje lekker trappen. Met als doel zondag fris aan een tempoloopje kunnen beginnen. Buiten waaide het nog steeds flink (ZW 7) en daar had ik, ook al doordat er buien in de lucht hingen, niet zo veel trek in. Tacxtime dus! Zonder programma: muziek aan en gááán! Mijn Tacx is nog een 'oud beestje' (ooit voor €80 op Marktplaats gekocht), voldoet soms nauwelijks meer en toch heb ik er nog steeds plezier van. En zojuist was het weer even een heerlijk uurtje trappen: 34,6 km in 1:01:05. Het voelde als een goede opfrisbeurt voor de benen: precies wat ik nodig had.

vrijdag 21/2: offroad duurloopje
Nr 60. Offroad duurloopje (11km) in Wijk aan Zee: Paasdal, duinen en strand. Met José, Kane en de honden naar Wijk aan Zee. Zij om te wandelen, ik om te rennen. De benen voelden weer een heel stuk beter aan. Spierpijn is zo goed als weggetrokken en ik heb geen kwaaltjes aan achillespezen, kuiten of knieën overgehouden aan de Wijckloop. Ik kon dus lekker genieten van het offroad rennen: heuveltje op en af, mul zand, wind tegen in de duinen, wind in de rug op het strand. Echt mijn ding! En dus was nr 60 een prima loopbeurt. En natuurlijk heeft José weer mooie foto's gemaakt. We hadden afgesproken om na 45 minuten terug bij de auto te zijn. Toen ik daar aankwam, was er nog niemand. Kon ik in het Paasdal nog mooi een extra lusje maken en op 10 km uitkomen. Gezellig samen heen en terug met de auto. Lucky me!

zaterdag 22/2: fietsen (Tacx)
Nr 61. Wééér die wind: ZW8. Wééér 'code geel'. Dus wééér niet rennen. De benen waren fris genoeg, hoor, maar ik had gewoon geen zin in die wind. Dan maar weer op de Tacx. En, ach, in het kader van herstel was dat prima. Het ging best lekker. Ik begon rustig, 33 km/u. Dat lijkt heel wat. En buiten is 33 ook echt een prima tempo, maar op de Tacx is ee echt wel rustig, hoor. Eenmaal warm ging het steeds beter en daarmee ook steeds sneller. Tot uiteindelijk 45 km/u. Progressief gereden dus. Uiteindelijk nog even relaxt uitgereden. In totaal toch weer 40 km. Morgen maar weer rennen. Dan is de wind er ook nog wel, maar ZW 6 ipv ZW 8: dat maakt toch wel verschil.

zondag 23/2: lange offroad duurloop
Nr 62. Het weer van vandaag: regen en wind: toch weer een ZW 7. Geen weer voor een tempoloop, zoals ik vandaag van plan was. Wel voor een offroad duurloop door de duinen. Dan dat maar. Zwaar rondje, hoor. Het ging goed, dat wel. Maar wind, regen, zand, heuvels én … 21 km (in 4'46"/km) kunnen een slopende combinatie zijn. Wat vond ik ervan? Héérlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten