Pagina's

maandag 2 november 2020

2020 week 45 #4xrennen

Maandag 2/11: duurloopje
Nr 45. M'n 1e vrije maandag sinds ik de maandagen met de woensdagen heb geruild. Buiten regende en stormde het: ZW 8. Niet echt lekker om te gaan fietsen. Wat deed ik nu dan wel? Lezen! Heerlijk! in de middag werd het droog en de ZW 8 werd ZW 6. Robin wilde nog wel even rennen op het strand. Kane had geen zin. José ging mee met de honden. Het was wel gaaf op het strand. Vloed en dus weinig goed strand om op te rennen, een prachtige lucht en heel veel kiters. Robin en ik hebben naar de Pier en weer terug gerend: iets meer dan 4 km. In 5'22"/km. Dat lijkt heel langzaam: dat kwam echt door het "slechte" strand. Geeft niks, het was veel te leuk om te doen. Ik heb het rennen op een zware ondergrond altijd leuk gevonden. Na 27 fietsdagen voelde vandaag niet fietsen bijna als een rustdag. Het was een rustig-aan-dag, haha. En een gezellige!

Dinsdag 3/11: duurloopje
Nr 46. Potverdikkeme, zowaar voor de tweede dag op rij een stukje gerend. Ik was om 17.30u klaar met werken en al vrij snel daarna gingen we eten. Kane moest om 20.00u trainen. Zijn vaste fietsmaatjes konden niet trainen en dus vroeg hij of ik hem even wilde brengen. Dat wilde ik wel ... rennend. Ik had toch al niet zo veel zin om te fietsen. En omdat ik vrij goed hersteld was na de strandloop van gisteren, durfde ik het wel aan. Het viel me niet tegen: 4,5 km in 5'13"/km gelopen. Toch weer even buitengespeeld!

Woensdag 4/11: fietsen (mtb weg)
Nr 47. Afgelopen 2 dagen voelde echt als sport rustdagen. een klein half uurtje rennen in een aangepast tempo of anderhalf tot twee en een half uur stevig doorfietsen: dat maakt wel een groot verschil in sportbeleving. Vandaag toch maar weer op de fiets gestapt. Gek genoeg voel ik me helemaal niet zo fris bij aanvang. maar het mooie zonnige weer en de weinige wind zorgde ervoor dat ik snel in een lekker ritme terecht kwam. Wel een wat rustig ritme. toen ik klaar was had ik er toch maar mooi weer 42 km op zitten in 27,2 km per uur. Niks mis mee. En na afloop voelde ik me een stuk frisser en fitter. 

Donderdag 5/11: fietsen (mtb weg) intervallen
Nr 48. Vanavond ging ik op pad voor mijn eerste intervaltraining op de weg. Zo'n training waar ik het vorige week met Jeff over heb gehad: 6*5' (p=2'). Eerst even een kwartiertje in rijden en daarna de intervaltraining. Na afloop een half uurtje uitrijden. In totaal 40 km in 28,4 km per uur. Tijdens de blokken van vijf minuten lekker even aangezet. De wetenschap dat ik telkens 2 minuten uit mocht rijden was wel lekker. alsof je kop over kop met je maatje reed en na jouw kop beurt in zijn rug uit mag blazen. Het ging erg lekker. In mijn voordeel speelden: een onbewolkte avond en nauwelijks wind. 

Vrijdag 6/11: fietsen (mtb weg)
Nr 49. Avondrondje. Had weinig energie, toch gegaan. Even een opfrisbeurt. Ook lekker! Evengoed nog 37 km gereden in 26,9 km/u.

Zaterdag 7/11: fietsen (racefiets) & duurloopje
Nr 50. Om 9.30u haalde Marco me op voor een retourtje Berenkuil op de racer. Het was een prachtige zonnige ochtend met weinig wind. Op een relaxte manier konden we lekker doortrappen. Soms naast elkaar, soms kop over kop. Eenmaal terug, plakten we er nig 20 km aan vast, om op 100 uit te komen: 101 km in 31,5 km/u. En gek genoeg voelde ik me niet eens super fit.
's Middags ook nog even een klein stukje gerend met Robin op het strand: 4 km in 4'40"/km. José weer mee met de honden? En Kane? Die bleef liever thuis: had er al een voetbalwedstrijd opzitten. Het was prachtig op het strand. Het rennen ging goed. En gezellig met elkaar!
Zondag 8/11: fietsen (racefiets) & duurloopje
Nr 51. Om 9.00u pikte Marco me op voor een easy rider van 2 uurtjes. Net als gisteren werd het een heerlijk rondje in het zonnetje en mede daardoor onverwacht wat langer. Gisteren werden het 100 km ipv 80 en vandaag 80 ipv 60. Niet gek dus. Alleen hebben we het vandaag nog wat rustiger aan gedaan: 30,5 km/u. Vooral dankzij het mooie weekeinde toch 300 km gereden deze week. Daar zag het er na maandag en dinsdag niet naar uit. Zo zie je maar.
's Middags om 15.00u ook nog even een klein stukje gerend met Jacco op het strand. Naar de Pier en terug.Minimaal 5,1 km, omdat Jacco daarmee de 100 km grens deze week bereikte. Het werd 6 km (in 4'38"). We gaan vooruit. Jeeeeee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten