Pagina's

maandag 15 juni 2020

2020 week 25 #500km200km

vooraf
Zaterdag zijn we van plan om een lange rit van 200 km te gaan rijden. Een rit, zoals Eric en ik in mei 2018 reden: 2018/05 - 200km. Waarschijnlijk gaan Marco, Marcel en Sjoerd nu ook mee. Heb er echt veel zin in! Mooie kans om m'n langste rondje ever te rijden: ik ga voor de 218 km! Ook een mooie kans om deze week voor het eerst op 500 km in één week uit te komen. Moet het wel een beetje knap weer zijn: de voorspellingen zijn wisselvallig. Wordt spannend. Nu is mijn beste week-22 van dit jaar, mede door de 166 km tijdens de #DirtyKanzelled rit.

maandag 15/6: fietsen (racefiets)
Na de vette rit van gisteren, ook vandaag weer lekker gereden. Avondrondje met Marco en Marcel. De bedoeling was een easy ritje en dat lukte vrij aardig. Hoe gaaf is het om dat te kunnen zeggen na een rit van 61 km in 30,7 km/u. Prima temperatuur, nauwelijks wind en goede vorm doen wonderen!

dinsdag 16/6: fietsen (mtb weg)
Na een gekke dag op school (al het (oude) meubilair werd weggehaald en de leerlingen waren 'gewoon' aanwezig), had ik weinig energie over. Toch ben ik op de mtb gestapt om even easy door de buurt te rijden: 47 km in 28,2 km/u.

woensdag 17/6: fietsen (racefiets)
Rondje op de racer met Co. Het was mooi, zonnig weer, dus ... op naar de Berenkuil! Wel stond er een aardig windje (ONO 5), waardoor het geen gemakkelijke rit was. Maar een beetje ervoor moeten werken is ook wel leuk, hoor. Terug met wat omweggetjes gereden, waardoor we op 92 km (in 31,9 km/u) uitkwamen.

donderdag 18/6: fietsen (racefiets)
Rondje op de racer met Marcel. Heel rustig 53 km in 28 km/u gereden. Ingehouden, met het oog op de lange rit van zaterdag. En alsof het zo moest zijn: bij thuiskomst begon het te regenen. Altijd leuk!

vrijdag 19/6
Een fietsrustdag.

zaterdag 20/6: fietsen (racefiets)
De langste rit van het jaar, met Eric, Marco, Marcel, John en Sjoerd. Sjoerd pikte mij om 6.50u op en met de anderen hadden we om 7.00u afgesproken bij ons vaste meetingpoint De Bareel in de Broekpolder. We reden via de Noordermaatweg naar de duinen. Eric en ik op kop. Door de duinen naar Egmond, Bergen en Camperduin. Daar over de Hondsbossche Zeewering. Via Petten en Callantsoog naar Den Helder. Nog steeds met vooral Eric en ik op kop. Dat voelde goed. We hadden de wind van zij. In Den Helder was het tijd voor koffie met appeltaart. We vervolgden de kustlijn naar Den Oever. Met de wind vol in de rug. Nog steeds samen met Eric op kop. Dat beeld veranderde eigenlijk niet. Door naar Medemblik. En naar Enkhuizen. Stop nummer 2: cola, koffie en een pannenkoek. Naar Hoorn. Eric reed zo sterk door, dat ik niet meer constant naast hem op kop kon rijden. Met Eric op kop reden we tegen de wind in 33 à 35 km/u en als ik op kop reed, was het 31 à 33 km/u. Dat is een behoorlijk verschil. In Hoorn haakte Mark aan, die ons tegemoet was gereden. Mark, Eric en ik konden kop over kop met de anderen erachter naar huis rijden. Vooral het aandeel van Mark (met frisse benen) was nu heel prettig. We hadden de wind vol tegen. Via Ursem terug naar Krommenie. Vanaf Krommenie ging de groep uit elkaar en ging iedereen na een prachtige fietsdag naar huis. Ik reed nog even een stukje achter Mark aan: met een ommetje (via Buitenhuizen) naar huis. Zo kwam ik tot 227 km, m'n record! In 31,8 km/u. Wat best goed is. Maar ... eerlijk is eerlijk ... dat was zonder Eric (en later Mark) niet gelukt! Ik kwam vrij fris thuis: in tegenstelling tot 2 jaar geleden. Toen was ik 'gekookt'.



zondag 21/6: fietsen (racefiets)
Vandaag wilde ik nog 20 km fietsen: dan had ik voor het eerst 500 km in één week gereden. Kane wilde graag met me mee. We reden gezellig door de buurt met hier en daar een offroad paadje. Eerst in Beverwijk, bij de Lunetten. Toen door naar de tuinderijen, waar we (tot 10.30u) nog net binnen de tijd even een bospaadje mee konden pikken. Door naa stal, waar José Hailey aan het opzadelen was. Via een grindpad langs de duinrand naar de Patatoloog. Door naar de Noordermaatweg, voor een laatste grindstrook. Uiteindelijk bij Castricum een laatste stukje offroad en toen door de duinen terug, richting de Kruisberg. Daar hadden we om 11.15u met José afgesproken, voor 'n 'bakkie'. José ging er met Hailey naartoe. Gezellig, hoor! Toen we thuiskwamen, stond de teller om 25 km, wat 507 km deze week betekende. Doel behaald! Wat een superleuk weekend zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten