Pagina's

dinsdag 1 januari 2019

2019 week 01 #bye2018hello2019



vooraf
Nog één dag 2018 en dan is er weer een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden. In deze week zal ik meer fietsen dan rennen. De rechtervoet kan de belasting nog niet helemaal aan en heeft nog wat rust nodig.

31/12 maandag Oudejaarsavondfietsen
Met Marco, Marcel, Mark en Sander het jaar uit gefietst, op de racer. En dat was een lastig rondje. Ik kon niet goed tempo maken. Daardoor restte mij het rijden op souplesse. De anderen moesten geregeld wachten op me. En dat is Jopie niet gewend! Uiteraard was het wel weer even leuk, met de mannen. Na afloop gingen we bij Sjoerd langs, die oliebollen zou bakken. Nou, hij had er niet één! Mislukt, haha! Vanavond thuis Oud & Nieuw thuis met de ouders van José. Dus ... tot volgend jaar!

1/1 dinsdag Nieuwjaarsdag: fietsen
Met de Marco, Mark en Sjoerd het jaar in gefietst, op de racer. Wat een verschil met gisteren! Daar waar er gisteren geregeld op me gewacht moest worden, kon ik vandaag gelukkig weer prima volgen. Terwijl er (vooral door Marco) af en toe serieus door werd gereden.
's Middags hebben we nieuwjaarsdag gevierd bij Piet en m'n moeder (en ook meteen de verjaardag van Piet) en daarmee de feestdagen afgesloten. Een mooi moment om weer wat bewuster bezig zijn met het consuminderen van toegevoegde suikers (zie suikervrij).

2/1 woensdag: duurloopje
De KNO-arts heeft vanmiddag toch blijvende gehoorschade geconstateerd, vooral links. De piep en het suizen in m'n oren gaan niet meer weg. Nu wordt het zaak ermee om te leren gaan.
Morgen gaan José, Robin, Kane en ik een dagje naar Amsterdam. Wie lopen er dan een rondje met de honden? Marco en Rina! En daarom rende ik 's avonds naar de Knollies om de sleutel te brengen!

3/1 donderdag: duurloopje
Naar Amsterdam. We gingen (op speciaal verzoek van Kane) naar het Mr Ripley museum: "believe it or not". Een grappig museum. Daarna hebben we heerlijk geluncht. Het was echt een gezellig dagje samen. 's Avonds wilde ik wel even sporten, maar had ik geen zin meer om nog op de fiets te stappen. Dan maar een stukje rennen. Gewoon even rustig: was lekker.

4/1 vrijdag: rust
Ik wilde een rondje in de duinen fietsen, maar (na toch weer niet zo'n fantastische nachtrust) ik was te moe om vroeg op te staan.
Door het niet goed kunnen slapen, onder anderen veroorzaakt door de piep, voel ik me vaker moe en daardoor minder vrolijk. Één van de dingen die ik ga doen, is meer/bewuster in het "nu" leven. Hoezo in het "nu"? Nou, lees de volgende quote van Eckhart Tolle (de auteur van het boek "The power of now") maar eens: "You cannot be both unhappy and fully present in the now." Zegt genoeg, toch.
Is meteen een mooie brug naar het sporten. Één van de redenen waarom rennen en fietsen zo fantastisch zijn om te doen, is dat ik juist tijdens dergelijke bezigheden volledig opga in het "hier en nu". Maar niet vandaag: ik had hier en nu geen energie om mezelf in beweging te zetten. Morgen maar weer.

5/1 zaterdag: fietsen
's Middags heb ik solo een rondje over de weg gereden. Ontspannen en relaxt. Lekker even met de kop in de wind.

6/1 zondag: fietsen
's Middags heb ik solo een rondje over de weg gereden. Ontspannen en relaxt. Lekker even met de kop in de wind. Ik kon de zinnetjes van gisteren zo kopiëren en plakken, haha. Het fietsen ging vrij goed! Daar was ik blij mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten