Pagina's

maandag 20 mei 2013

GPS

Vanmorgen heerlijk in de duinen gelopen. Ik liep in het stuk tussen Wijk aan Zee en Heemskerk, waar ik altijd op m'n mtb reed: hier heb ik al zóveel km's gelopen en gefietst. Dit stuk van de duinen ken ik dan ook door en door. Ik heb ongeveer mijn favoriete rondje gelopen. Ongeveer, omdat er Schotse Hooglanders in de duinen aanwezig zijn. Een mooi gezicht, dat wel, maar ... aangezien José en ik zo'n Hooglander tijdens een wandeling eens achter ons aan hebben gehad (en dan moet je rennen, hoor!), kies ik liever een ander pad. En vandaag was het weer zover. Een paar koeien lagen, zaten en stonden midden op het pad. Ik kijk dan altijd even hoe ze naar me kijken. Ik meen inmiddels te kunnen zien wanneer ze geen zin in mijn aanwezigheid hebben.
O, wat zijn die horens groot van dichtbij!
Ik was blij dat ik m'n GPS horloge om had. Ik wilde vandaag zo'n 10EM lopen. En omdat ik van de route afweek, kon ik hier toch aan voldoen. Dat vind ik eigenlijk nog de allerleukste functie van mijn sporthorloge.
Het ging me vandaag dus meer om de duur en eigenlijk helemaal niet om snelheid. Daardoor heerlijk ontspannen kunnen lopen. Ik heb zoveel mogelijk klimmetjes "meegepikt". Dat ging opvallend gemakkelijk en m'n achillespees en knie hadden er ook geen last van.
Onderweg zag ik een moeder met 2 jongens wandelen. Mijn gedachten gingen toen toch even naar het vreselijke nieuws over Ruben en Julian ...
Gisteren hadden José en ik het over drama. Robin hoorde het en stelde er diverse vragen over. Opeens sloeg ze haar armen om mijn nek en zei: "Gelukkig zul jij zoiets niet doen, pap, daar ben jij veel te lief voor."
Terug naar het lopen. Dat bleef maar lekker gaan. Terug bij mijn fiets, had ik precies 16,1km (=10EM) gelopen en had er 1.20.22 over gedaan. Gezien de route niet eens zo heel langzaam.
En zo ga ik dus met een goed gevoel richting de Marquetteloop. Het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat ik een halve marathon heb gelopen. En dat was toen ook de Marquetteloop.
Wellicht kom ik de 2 J's tegen (zie dcd-ole-ole) en kan ik een gooi doen naar een mooi nieuw PR. Het zou helemaal mooi zijn als Erik dan ook kan aansluiten.
Morgen en donderdag in ieder geval weer trainen op de baan: toewerken naar komende zondag: de Pim Mulierloop (15 km). Wat is wijsheid qua snelheid tijdens deze 2 trainingen, in verband met die loop? Ik zal het trainer Bert voorleggen.

2 opmerkingen:

  1. de 3 J's, tja wie weet. Ik moet het allemaal maar zien. De Marquetteloop is al veel jaren een loop van uitersten, of windkracht 8 of bloedheet....

    Maar zou mooi zijn als we beiden daar een nieuw pr lopen. En op basis van de resultaten uit het verleden... (ben je een tikkie sneller...). En dan zeg jij natuurlijk: Ja, maar resultaten uit het verleden zijn geen garantie...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, mooie reactie!
    We kunnen 't tijdens de Marq.loop per rondje bekijken.
    En verder ... zeg ik even helemaal niets ...

    BeantwoordenVerwijderen