Pagina's

maandag 6 mei 2013

Weekendje weg

José en ik zijn lekker een weekendje weg geweest, in Oldeberkoop: een Fries dorpje. Met z'n tweeën. De kinderen hadden we vrijdagavond 3 mei naar opa en oma gebracht, waar ze zouden logeren. Volgens mij is het 5 of 6 jaar geleden dat we voor het laatst zonder de kinderen weg zijn geweest.
Zaterdagochtend reden José en ik naar Friesland. Om 13.00 uur hadden we al ingecheckt in hotel Lunia en zijn we het dorpje ingelopen. In Oldeberkoop is een Zweeds meubelwinkeltje, Rosa Rugosa, waar we voor een Zweeds bankje wilden kijken. Nog geen kwartier later hadden we een bank gekocht. Deze wordt binnen 2 weken geleverd. 't Is niet echt een nieuwe bank, sterker nog, hij is van vóór 1900! Na deze slag kon er gewandeld worden met de hond en aan het einde van de middag moest ik natúúrlijk nog een rondje hardlopen.
Nou ja, hard ... Gewoon even lekker een rustig rondje in een andere omgeving (stukje over de weg, stukje door het bos ... Altijd wel weer leuk. Iets meer dan 8 km in bijna 42 minuten (11,5 km/uur). Het was heerlijk weer: 12 graden, een beetje bewolkt en nauwelijks wind.
De benen heb ik wel gevoeld, die waren wat stram. Dat kwam onder anderen door het auto rijden en wandelen. Ook heb ik de linker achillespees en rechter knie wat gevoeld. Daarom was het goed om een klein, rustig rondje te lopen. Ik was zeker niet ontevreden, hoor.
's Avonds in het hotel heerlijk gegeten (om 20.00 uur uiteraard 2 minuten stil geweest) met een goed glas wijn erbij. Het goede leven!

Gisterochtend zaten we om 09.30 in de ontbijtruimte om daarna naar Appelscha te rijden, voor een wandeling in het Drents Friese Wold,  een prachtig stukje natuur.
Net als op de vorige dag, ging ik aan het einde van de middag een rondje lopen. De omstandigheden waren prachtig, evenals het rondje dat ik liep. Deel verhard en deels onverhard liep ik 16,1 km in 1.17 (12,5 km/uur). Ik was niet van plan om zo'n grote ronde te lopen, maar halverwege liep ik langs het water, steeds verder van Oldeberkoop af. En er kwam maar geen brug ...
En dus werden het 16 in plaats van 10 km. Op zich niet erg, ik liep ontspannen en genietend door de mooie omgeving. En de omstandigheden waren ideaal: 19 graden, blauwe lucht, zon en nauwelijks wind. Maar ... jammer genoeg kreeg ik na zo'n 12 km toch weer wat last van de linker achillespees. En ik moest nog wel naar het hotel, natuurlijk. Na een lekkere warme douche kalmeerden de benen weer wat.
En ... getver ... we "moesten" wéér uit eten. Ditmaal in de buurt van Appelscha en Elsloo. In herberg Het Volle Leven. Toen we het laantje inreden, zagen we een prachtig restaurant, met sfeervolle belichting en een goed gevulde parkeerplaats. En we zagen een achter een aantal bomen verstopte boerderij, waar toevallig een bord voor stond met de naam "Het Volle Leven" erop en zonder auto's op het terrein. "Shit", dacht ik, "we zitten in de verkeerde tent!" Maar dat bleek een gróóóte vergissing te zijn. Achteraf kan ik zeggen: "ik heb niet heel vaak zó lekker gegeten!" Er wordt alleen vegetarisch en biologisch eten klaar gemaakt, het liefst van producten uit de eigen tuin. De passie, de liefde en de puurheid waren echt te proeven: een aanrader dus!
Toen ik vanmorgen wakker werd, had ik gelukkig geen last meer van m'n achillespees. Vandaag was wat hardlopen betreft een rustdag en die was ook wel nodig. Wel werd er vanmorgen weer gewandeld. Wéér in het Drents Friese Wold. Qua weer was het nog mooier dan gisteren: een heerlijke meidag!
Daarna zijn we naar huis gereden, natuurlijk met een tussenstop bij opa en oma om de kinderen op te halen!
Morgenavond maar weer naar de baan.
Als ik dan net zo kan lopen als afgelopen donderdag en geen reactie krijg de volgende dag, kan het wel wat worden met de DCD-loop komende zaterdagavond!

Het prachtige Drents Friese Wold


Geen opmerkingen:

Een reactie posten