Pagina's

maandag 21 december 2015

challenges (2)

Ik ben in 2015 een aantal challenges aangegaan. Sommige met succes, sommige niet.
Zie: http://joartrent.blogspot.nl/2015/11/challenges.html.

Succesvol:
- 40 dagen geen alcohol vanaf 2 januari 2015.
- 35 dagen achter elkaar hardlopen vanaf 30 september 2015.

Niet of minder succesvol:
- diverse core challenges. Geregeld mee begonnen, nooit 'echt' doorgezet.
- vroeg opstaan en op tijd naar bed.

Wat bepaalt nu in mijn ogen het wel of niet succesvol zijn? De echte wil van binnenuit! De challenge zelf is slechts het zetje om dat aan te gaan wat je echt zelf wilt. Aan de core oefeningen begin ik bijvoorbeeld enthousiast na een blessure. Dan zie ik het nut ervan in. Maar na verloop van tijd, wanneer ik weer aan het hardlopen geslagen ben, zakt het weg: de noodzaak van waarom de oefeningen zo goed zijn lijkt verdwenen. Stom? Mwah ... menselijk!

En nu voel ik van binnenuit weer challenge-wensen opborrelen. Waarom? In 2016 komt de marathon er aan. MIJN marathon! Met als doel: 2.59.59. Dat doel haal ik wel, of niet. Als ik het niet haal, wil ik mezelf niets kunnen verwijten. En dus ga ik in 2016 de geen-alcohol-challenge aan. Hoe lang? Nou, het liefst 10 maanden. Ik ga de dagelijkse-core-stability-oefeningen doen (óók 10 maanden lang). En ik ga op tijd naar bed en op tijd eruit: het streven wordt slapen van 22:30 uur tot 06:30 uur, 8 uur per nacht. Dit laatste omdat ik denk dat regelmaat me minder vermoeid overdag maakt.
En de elke-dag-hardlopen-challenge dan? Nou ... die lijkt me nog de minst interessante richting de marathon. Me houden aan een goed schema lijkt me handiger: eerst richting 10 km, dan richting halve marathon en ten slotte richting hele marathon.

Vanaf wanneer moet dit alles gaan gebeuren? Nou ... de core oefeningen doe ik al. 'Vroeg naar bed, vroeg weer op' start na de Kerstvakantie (heeft met Kerst en Oud en Nieuw voor de deur nu nog niet veel zin) En geen alcohol meer? In januari 2015 ging dit me uitstekend af, dus ga ik wéér voor (vanaf) januari. Kan ik er met de feestdagen nog lekker (héél bewust) van genieten, haha!

Waarom post ik dit? Tja ... dan staat het maar op papier, hè: lekker confronterend!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten