Pagina's

zondag 27 december 2015

de 3 J's

In 2013 heb ik een paar wedstrijden samen met Johan Neve en Jaap Velseboer gelopen: de 3 J's grapten we toen.
Vandaag ook als de 3 J's gelopen. Ditmaal met Jeroen Paap en Jacco Heijblok.
Zie: https://www.strava.com/activities/457213552.
Helemaal van harte ging het niet. Het soepele, de schwung, van een paar weken geleden, is er niet meer. Sinds ik last kreeg van m'n linkerkuit (dat was 8 december), is m'n lijf niet ontspannen en dat merk ik (ook) tijdens het hardlopen. Ook doordat ik in die week grieperig werd. Het lijkt gewoon alsof m'n lijf nog niet volledig is hersteld van beide kwaaltjes en nog steeds in de protest-stand staat. Het lichaam staakt, haha!

Hoe uitte dit zich vandaag? Ik stond, net als de afgelopen dagen, op met een wat zeurderige (onder)rug. Even een warme douche en ik voelde me oké. Met de auto naar de duinen en rustig starten met Jeroen en Jacco. Op zich ging het lopen prima. We liepen over de mtb-paden naar Wijk aan Zee en weer terug en namen dus alle heuveltjes mee. Heuvel op ging het goed, naar beneden liep ik wat krampachtig(er). Maar met een tempo boven de 5'00"/km geen punt natuurlijk. Eenmaal bij de Kruisberg aangekomen hadden we er 16 km op zitten en was het nog een kleine 3 km naar de auto. "Missie volbracht!" riep ik nog. Maar een km later voelde ik kramp opkomen in m'n linkerkuit. En dus stopte ik en ging ik wandelend terug naar de auto. Gelukkig slechts 2 km. Kon ik niet meer rennen? Hmm ... misschien wel, maar ik wilde het niet meer riskeren.

't Voelt niet als iets ernstigs, meer als hinderlijk. Kennelijk heb ik toch nog wat méér rust nodig. Morgen wordt er niet gerend! Overmorgen zien we verder en woensdag ga ik lekker een dagje naar de sauna met Marco. En daarna op 31 december wellicht een heel kort rondje. En anders zit 2015 er gewoon op waar het lopen betreft. Ook goed.

En hoe verder in 2016?
Nou, ik denk toch dat ik terug ga grijpen naar m'n aanpak in oktober. Vaker kortere rondjes lopen: wellicht een nieuwe running streak?
- even geen heuveltjes (vooral het dalen kan voor problemen zorgen)
- niet te lang rennen,
- niet te snel rennen,
- niet te veel km's per week.
- in januari géén wedstrijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten