Pagina's

zondag 6 december 2015

Strand- en duinloop

Vanmorgen ben ik met Martin Bronder naar Castricum gegaan om daar mee te doen met de Strand- en duinloop van av Castricum. Geen echte cross, maar met 3,5 km strand en 8 km bos lijkt het er wel op, natuurlijk. We gingen voor de 15 km. Vooraf een beetje gesproken over mogelijke kilometertijden onderweg, maar ik had al het voorgevoel dat de wind een te grote rol zou gaan spelen en dat alle mogelijke strategieën overboord konden. En dat bleek ook. De eerste 3 kilometers gingen in ongeveer 4'00"/km. Maar toen kregen we het stuk over het strand. En daar hadden we de snoeiharde ZZW wind vol tegen en zakten de kilometertijden naar ongeveer 5'20"/km. Maar wat was het gaaf, zeg. Martin en ik zaten in een groepje van 6, waarvan we met z'n vijven kop over kop gingen. Twee mannen in het oranje van av Castricum oogden sterk. Ik voelde me zelf ook prima. En Martin, ach, die kon sneller, maar bleef "gezellig" bij mij, pfff ...
Na ruim 7 km gingen we het strand af. Even het duin door ploegen en daarna met de wind in de rug terug naar de start. Dat was (net als vorige week in Wijk aan Zee) vliegen. De 4 anderen moesten er af en Martin en ik finishten samen. Moe? Nee, eigenlijk niet. We zijn vandaag niet helemaal tot het uiterste gegaan. Over de eindtijd van 1:04:37 (later bleek 1:04:31 op de website) kan ik niet zoveel zeggen. Zonder wind zou het niet heel goed zijn, maar nu was ik er dik tevreden mee. Gemiddeld liepen we 4'19"/km.
Uiteindelijk had alleen de winnaar een tijd van onder het uur (0:59:48), de rest liep allemaal boven het uur. Zo bekeken was mijn tijd prima!
We hadden de 10e en 11e tijd totaal.
Het lopen van dergelijke wedstrijdjes geeft me zo'n goed gevoel, ik krijg er enorm veel energie van!

2 opmerkingen:

  1. Als je 4 km ruim 1.20 de km hebt ingeleverd,kom je op de andere
    10.5 km op 4 min uit.
    Dat was toch je bedoeling!!!! sneller hoeft niet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb me niet ingehouden, maar ben niet tot het uiterste gegaan. Was een mooie beleving om een prima "race" te lopen. En zoals jij het aangaf, Peter, zonder het strandstuk was het precies zoals bedoeld. :-)

      Verwijderen