Pagina's

zaterdag 18 januari 2014

En opeens gaat het weer

En opeens gaat het weer.
Voor het eerst sinds week 37 van 2013 (begin september) heb ik 30 km gelopen: 32,9 om precies te zijn. Veel belangrijker dan dat aspect is dat het heel gemakkelijk ging. Deze week heb ik 2x op de baan gelopen en 1x, vandaag, op de weg. En geen tel ergens last van gehad. En hoewel ik tijdens deze 3 loopbeurten niet tot het gaatje ben gegaan, waren het "echte" trainingen, hoor!
dinsdag: inlopen, warming up op de baan, 4*1200, uitlopen
donderdag: inlopen, warming up op de baan, 15*200, uitlopen
zaterdag: inlopen, 4*100m, 3*4', 4*100m, uitlopen
Tijdens de laatste 4' serie zaterdag heb ik de laatste minuut nog flink versneld, tegen sprinten aan, om te zien wat dat met m'n hartslag zou doen. Die dook de 170 in.

Het lopen gaat opvallend soepel. Ik probeer met "ingehouden buik" te lopen. Dat moet ik nu nog bewust doen, maar het is de bedoeling dat dat binnenkort automatisch gaat. Ik heb het gevoel dat het een positieve invloed heeft op m'n loophouding en -techniek. En dát geeft me weer het gevoel dat de core stability oefeningen wel degelijk ergens toe leiden. En dát motiveert weer om de oefeningen te DOEN! Want oefeningen doen zonder het idee te hebben dat het me wat oplevert, vind ik wel zó vervelend ... En nu heb ik er "opeens" helemaal geen moeite mee om dagelijks core oefeningen te doen.

En morgen sluiten we de sportweek af met een rondje op de mtb door de duinen met Marco, Toon en Jacco.

Voorlopig vind ik dit een mooi "schema" (van 3x lopen en 1x fietsen) om te volgen:
- dinsdag: baantraining: lange intervallen
- donderdag: baantraining: korte intervallen)
- zaterdag: (wissel)duurloop of minutenloop op de weg: gewoon lekker lopen
- zondag: op de mtb door de duinen

'n Lekker gevarieerd programma!


4 opmerkingen:

  1. Binnenkort klaar voor een serie 100'jes :-) ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi dat het weer beter gaat maar nu drie keer in de week interval is misschien toch wat veel. loop gerust ook wat trage kilometers, anders staan je kuiten over 4 weken superstrak en pats een zweepslag en dan sta je weer stil.
    zoek een goed mix deze week oogt wat intensief. al weet ik de tijden niet.
    groet Johan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je voor je reactie, Johan.
    Ik ben het met je eens, hoor. Het gevaar is dat ik gretig word wanneer het lekker gaat. Daar ben ik me van bewust en ik probeer me te beheersen. Het blijft "luisteren" naar het lichaam. Ik heb op de baan zeker niet voluit gelopen. Bij 1200-tjes bijvoorbeeld 4 minuten per km gelopen. Extensief (of niet té intensief) intervallen. De focus ligt voorlopig op soepel en ontspannen lopen.
    Ik hoop je tzt wel weer te ontmoeten bij een wedstrijd!
    Groet Johan

    BeantwoordenVerwijderen