Pagina's

zondag 22 maart 2015

unprepared

Onvoorbereid aan een sportevenement meedoen: dat is iets waar ik helemáál niet van houd. En vandaag over een week ga ik dát juist doen: onvoorbereid 20+120+20=160 km fietsen in en rond Zandvoort. In de afgelopen 4 weken slechts één keer op de fiets gezeten, voor een stukje van 32 km. Dat kwam vooral doordat het lopen weer zo lekker ging.

Waarom heb ik dan "ja" gezegd wat volgende week betreft?
- Omdat het lopen nu even niet zo lekker gaat.
- Omdat ik er vanuit ga dat mijn basis goed genoeg voor 160 km?
- Omdat het altijd leuk is om met Jacco eea te ondernemen.
- Omdat ik wellicht door die tocht weer wat "fietsgevoel" creëer.

In ieder geval heb ik er goed aan gedaan om vanmorgen een rondje te gaan trappen. Weliswaar onverhard op de mtb, maar toch. De 50 km van vanmorgen geven me in ieder geval het gevoel dat ik nog een béétje heb getraind voor Zandvoort. Dinsdagavond nog een keer spinnen en da ben ik "klaar" voor volgende week. Nou ja ...

Het fietsen van vanmorgen viel me niet tegen. Marco kon ik niet bijhouden, maar dat is niet zo vreemd. Dat komt wel weer. Ik kon soepel en ontspannen trappen en hield 't prima 2 uur lang vol.

In de afgelopen week niet één keer gelopen: voor het eerst in 2015. Wat ... ik heb zelfs 9 dagen helemaal niets aan sport gedaan: óók niet gefietst. Géén zin. Ik voel dat die (extra) rust goed is geweest voor de knie. Hij is niet meer dik en ik heb er geen last van. Komende week naast het fietsen 'ns kijken of ik 'n paar keer kan lopen.

2 opmerkingen:

  1. Wat een pxxken-eind :-) ! Mijn basis is ook redelijk, maar daar moet ik even niet aan denken, haha. Maar in ieder geval veel plezier de eerste uurtjes (en of dat de laatste uurtjes nog zo is...???)

    BeantwoordenVerwijderen