Pagina's

dinsdag 3 maart 2015

Running in circles

running around in circles
Ik heb de afgelopen weken flink aan een (nieuwe) basis gewerkt. Wekelijks heb ik 4x per week probleemloos kunnen lopen, probleemloos. En alleen maar duurloopjes tussen de 12 en 13 km per uur gedaan. Het weektotaal is naar de 50 km gegaan.

Door het geslaagde werken aan deze basis, is het nodige vertrouwen gekweekt. Ik voel me weer 'hard'loper.
Met de trainer het plan gemaakt om het voorlopig bij 4x per week te houden, met een weektotaal van zo'n 50 km. Door deze factor constant te houden, kan ik de focus op een ander aspect leggen. Ik ga van één van de 4 wekelijkse loopbeurten een andere trainingsvorm dan een duurloop maken. Per week wordt het: 3 duurloopjes en 1 'kwaliteitstraining'. Een kwaliteitstraining kan bijvoorbeeld een tempoloop, een baantraining of een heuveltraining zijn.

Vanavond mee begonnen met 2*2000m op de baan, @4'00"/km. Met de marathongroep mee. Voor de marathonlopers stond 3*2000m (p=400m) op het programma. Eigenlijk een soort tempoloop op de baan. Het ging vrij goed. Na 2x had ik het gevoel dat ik de 3e ook wel had kunnen lopen, maar ik bleef bij het plan en stopte.

Ik was zo blij dat ik weer op de baan liep. Met een collega had ik het er vandaag op school nog over. Hij doet ook aan hardlopen en vroeg mij wat ik er nou aan vond om rondjes op de baan te lopen. Ik antwoordde dat ik het heel gaaf vind om vooraf te bepalen in welk tempo ik de rondjes wil gaan lopen en vooral om het daarna ook 'gewoon' zo uit te voeren: die controle te hebben. Zoals vanavond goed lukte. Ik zou 4'00"/km lopen, wat 96"/rondje van 400m betekent.We liepen ieder rondje in 95", weliswaar 1 seconde vlotter dan gepland, maar toch.
Running around in circles: ik vind het gewoon leuk!

Status:
fitheidV
achillespezenV
kuitenV
linkerscheenbeenV
rechterknie½

Update:
The day after, hoe staan de zaken ervoor?
'n Simpel antwoord: géén last. Van niks, noppes, nada!
Wel zo fijn, natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten